LäraMera & Leripa

Svenska

Svenska

Engelska

English

Kundservice

Kundvagn

Pinterest Facebook YouTube Twitter
MegaMix Retro MegaMix Retro /   MegaMix Retro /
MegaMix Retro /   MegaMix Retro /

MegaMix Retro

AppStore

MegaMix Retro är en svenskproducerad app som innehåller 6 olika retroinspirerade pysselaktiviteter med kunskapsinnehåll för barn från 3 år. Passar för lek och sysselsättning i såväl förskola som i hemmet. Bilderna är färgglada och tydliga. Dominotåget I Dominotåget ska du para ihop vagnar med likadana symboler. Det finns cirka 85 olika symboler som färg och form, föremål, siffror, flaggor etc. att kombinera. När vagnarna är på plats tuffar tåget iväg för att återkomma med en ny symbolgrupp.

Fånga frukt I Fånga Frukt ska du fånga fallande frukter av en viss sort som faller från träden. Denna aktivitet tränar såväl uppmärksamhet som impulskontroll trycka på alla då det gäller att fånga precis den sorts frukt som visas.

Musiklek I Musiklek ska du placera rockmusiker på scen. När en musiker placeras på scenen så spelar han ett kort solo. När alla är på scenen spelar bandet tillsammans en låt. Du kan även klicka på någon av musikerna på scenen för att höra bara honom spela. Musiklek innehåller många olika låtar och korta musikstycken för att du ska uppleva musik på ett interaktivt sätt.

Sudda-lek I Sudda-lek skall du med hjälp av fingrarna sudda fram olika bakomliggande bilder. När du är klar kommer bilden till liv med hjälp av animationer och ljud. Det finns 24 olika bakomliggande bilder i denna aktivitet. Bilderna kan användas som ett bra underlag för kommunikation.

Prick till Prick I Prick till Prick ska du rita linjer mellan stora och tydliga numrerade punkter som bildar konturen av en figur. När du är klar kommer figuren till liv med diverse animationer och ljud. Här finns 15 olika figurer.

Pussel Här finns 20 enkla pussel för de yngsta. När pusslet är klart hör du avslutande musik och får belöning med stjärnor. Att lägga pussel är bra träning på att noggrant titta på former och mönster för att kunna få alla pusselbitar på rätt plats.

Vår app innehåller inga inköpsmöjligheter eller externa länkar.

Pedagogiska tips:
MegaMix är en samling med 6 olika spel och pedagogiska pysselaktiviteter för barn, men kan även passa för äldre t.ex. inom särskolan. Med Megamix kan du träna orsak -verkan, öga -handkoordination samt koncentration. Bilderna i programmet är ofta miljöer och bra underlag för kommunikation.Demo

Support

iOS

Version 1.1