LäraMera & Leripa

Svenska

Svenska

Engelska

English

Kundservice

Kundvagn

Pinterest Facebook YouTube Twitter
Läs och förstå Läs och förstå /   Läs och förstå /
Läs och förstå /   Läs och förstå /

Läs och förstå

AppStore

Läs och förstå består av fyra trevliga övningar för att träna såväl läsning som läsförståelse. Här finns mer än 800 meningar att träna på! Ett verktyg ingår i varje del för att kunna göra nya eller anpassade övningar efter eget önskemål. Klicka här för hämtningsbart material och en pedagogisk handledning.

Appen är fri från spelmoment. Belöningen är att man får se en resultattavla som kan sparas så att man kan jämföra sitt resultat från dag till dag. Vi rekommenderar externa belöningar då fokus här ligger på lästräning utan störande moment.

Denna app stimulerar såväl språkförståelsen som lusten att läsa. Genom verktygsdelen kan man lätt skapa egna meningar till de olika övningarna. Detta kan göras på vilket språk man vill och är utmärkt för t.ex sfi-undervisningen. Det medföljer även övningar och verktyg för språken: danska, norska och finska. Ytterligare fyra valfria språk finns redo att fyllas med innehåll.

Frågor
Ja eller nej, Sant eller falskt? - Svara på olika påståenden om bilden.

Rätt mening till bilden
Vilken mening passar till bilden? - Du får två meningar till varje bild. En av dem är rätt.

Rätt bild till meningen
Här ges inget auditivt stöd utan meningarna i denna del skall läsas på egen hand och sedan skall man välja rätt bild till övningen.

Välj rätt slut på meningen
I denna del finns två olika avslut på varje mening. Läs noga och välj det rätta och meningen blir uppläst.

Verktygsdel - individuella anpassningar
Appen innehåller en verktygsdel, där man kan skräddarsy övningar för varje övningstyp och om man så vill för varje enskild elev, genom att lägga till egna bilder och eget tal. Man kan sända en övningslista med e-post till andra.

Inställningar i menyn
* Tryck på den översta ljudsymbolen för att sätta på och stänga av menymusik
* Tryck på knappen med ljudsymbol på för att sätta på eller stänga av uppläsning av meningarna vid start inne i de olika övningsdelarna
* Tryck på knappen med bokstäver på för att skifta mellan stora och små bokstäver
* Tryck på knappen med stjärnor på för att välja antal uppgifter på skärmen
* Tryck på knappen med staffli för att se resultat
* Tryck på knappen med skiftnyckel för att starta verktygsdelen


Pedagogiska tips
Välj lätt svårighet för de yngre barnen där endast en uppgift finns på varje sida. Låt eleverna vara med i verktygsdelen och skapa material med egen röst och egna bilder. I resultatdelen kan man ta foto på resultaten med datum för senare utskrift eller e-post.

Verktyget
Med verktyget kan du enkelt skapa ett helt eget material som passar din undervisning. Det går att hämta bilder från din kamerarulle eller ta bilder med kameran direkt in i verktyget. Det går att hämta ljud och spela in tal och ljud direkt i verktyget. Det finns en hjälp till varje övningsdel. Det finns förberett för ytterligare fyra språk man själv kan välja.

Hemsida
Appen har en egen hemsida (www.laramera.se/listor) där det finns fler listor som kan hämtas direkt till appen. Här finns även en hel del kreativa tips på vad man kan göra i verktyget.

Appen är fri från köp inne i app.Demo

Support

iOS

Version 1.0