LäraMera & Leripa

Svenska

Svenska

Engelska

English

Kundservice

Kundvagn

Pinterest Facebook YouTube Twitter
Korsord Med Mera Korsord Med Mera /   Korsord Med Mera /
Korsord Med Mera /   Korsord Med Mera /

Korsord Med Mera

Korsord med Mera är ett program som syftar till att träna stavning och ordkunskap i korsordsform. Programmet innehåller fyra olika programdelar i korsordsstil, var och en i tre olika svårighetsgrader. Det finns tre olika rutstorlekar att välja på. När du skriver så får du får höra bokstavsljudet för den bokstav du tryckt på. Programmet skiljer på långa och korta vokaler. När du har stavat hela ordet får du höra ordet läsas upp.

I programmet finns Korsord, Gömda ord, Dra rätt bild till rätt ord och Vilka bokstäver fattas i orden.

Det finns 700 färdiga övningar indelade i såväl svårighetsgrad olika ämnen som tre storlekar. Allt från mycket stora bokstäver och rutor till mindre rutor där mycket långa ord får plats. De lägre numrerade övningarna i varje grupp är lättast.

Programmet kan användas med mus, pekskärm, en och två kontakter samt tangentbord. När du väljer en eller två kontakter som styrsätt ställer du in att hjälprutor skall visas på skärmen. Du kan välja mellan 1-8 hjälprutor. Du kan använda dig av hjälprutor även om du använder mus. Detta kan vara till stor hjälp om du är osäker på vilken bokstav som är den rätta.

Det finns många inställningar i programmet:

 1. Välja färg på bakgrund och rutor. Bra för barn som behöver kontraster.
 2. Välja att ha ram eller inte. Välja färg och tjocklek på ram.
 3. Välja linjetjocklek på rutorna. Bra för barn som har synproblem.
 4. Välja vilka knappar som skall vara synliga i programmet.
 5. Välja vilka ljud som skall höras i programmet.
 6. Välja att animationerna inte visas.
 7. Välja hur lång tid det skall gå till nästa korsord visas.
 8. Se manual direkt från programmet.
 9. Direkt länk till hemsidan för eventuell uppdatering inne från programmet.
 10. Export och importfunktioner så att man kan flytta med t.ex. USB minne egna korsord från en dator till en annan och då alla bilder och ljud som hör till korsordet kommer med.

  Med programmet följer också ett verktygsprogram med vars hjälp du lätt kan skapa egna övningar till alla fyra delarna. Du kan använda de ord och bilder som kommer med programmet eller lägga in egna bilder och eget inspelat tal.

  Du kan skapa en profil för varje elev som använder programmet. Profilen minns då vilka korsord en elev har använt och går vidare på nästa i listan. Markera elevens profil när du startar upp programmet. Specialinställningar som t.ex. hjälprutor m.m. sparas också för varje elev i profilen.Det är möjligt att ha olika inställningar för varje programdel.

  Verktygsprogram:
  I det ena verktygsprogrammet skapar du olika ordlistor eller editerar i redan befintliga ordlitor.Här finns listor med tema som ätbart, djur mm. Du kan rita egna bilder direkt från programmet och likaså spela in eget tal. Du kan hämta bilder från USB minne eller annat ställe t.ex. egna foton. Programmet skalar om bilderna så att de passar i programmets tre olika rutstorlekar.

  I det andra verktygsprogrammet gör du övningarna. Det är mycket lätt. Med ett dubbelklick med musen eller tryck på mellanslagstangenten föreslår datorn ord. Du kans ställa in hur långa orden skall vara och om du vill de skall innehålla speciell bokstav.

  Med en slumgenerator som finns i programmet kan följande funktioner väljas: Kaos: Skapar korsord där ord korsas. Lista: Orden kommer i en lista under varandra. Bra till stavningsövningar av ord. Fläta: Med denna funktion skapas en ordfläta.

  Alla övningarna går att skrivas ut på papper. Du bestämmer om det skall vara stående eller liggande A4 samt storlek på marginaler. Du kan välja att se korsordet titel eller inte.

  Recension PC för Alla 03/2009, 8 av 10 poäng och utsett till BRA VAL! "Korsord med Mera ett klockrent val. Stillsamt, lärorikt och underhållande på ett alldeles underbart kreativt sätt. Korsord med Mera är inte bara ett underhållande tidsfördriv, utan också ett utmärkt sätt att träna stavning och ordkunskap."Köp

 

Support

Windows

Version 1.2